VärldsKlass!!!

Hej kära bloggläsare!

Projekt VärldsKlass rullar på för fullt! För er som är mindre insatta följer här en liten sammanfattning:

Projektet riktar sig till tredjeårselever på gymnasieskolor i Värmland.
Vi anser att inofmationen som ges till eleverna om deras valmöjligheter efter studenten är bristfällig. Därför ska vi anordna en temadag på två skolor i Värmland samt ett seminarium på stadsbiblioteket i Karlstad. Det kommer bli fokus på utlandet. Representanter och föreläsare från olika organisationer, kommer att inspirera och informera studenterna genom sina reseupplevelser och de kunskaper de fått längs vägen. De kommer berätta hur man genom sina kunskaper, erfarenheter och intressen kan göra volontärtjänst, praktisera, jobba eller studera utomlands.

Syftet är förstås att ge eleverna fler valmöjligheter efter studenten, annat än den information som ges om olika utbildningar och skolor i Sverige. På så sätt kommer dom känna vilka möjligheter dom har, istället för att känna ångest över en osäker framtid.

Det kommer bli föreläsningar, workshops och en massa kulturella och inspirationsfulla aktiviteter och evenemnag.        Vi kommer helt enkelt servera ett smörgåsbord av möjligheter...

Det kan helt enkelt bara bli VärldsKlass!



Till först blogginlägget VärldsKlass                Bild till första blogginlägg Världsklass

Anna Hilmersson Jonsson           Erik Malm

Projektledare VärldsKlass
Kommentarer
Postat av: Marcus Frödin

Hej Erik och Anna!



Vilket bra initiativ att starta Världsklass. Kanon om fler människor åker utomlands och får erfarenheter. Gillar dessutom namnet skitmycket. Fortsätt, fortsätt, fortsätt!



/Marcus

2009-03-27 @ 06:25:19


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback