Nu kickar vi igång!

Om tio timmar är det kursstart för team 5 på Galaxen Creative. Om tio månader kommer de att vara Sveriges nyaste kreativa projektledare. Nu kör vi!

/Utbildningsledaren

Galaxen Creative

Utbildningens upplägg
Utbildningen består av tre terminer med start i augusti. Utbildningen drivs av arrangemangsföreningen Galaxen på uppdrag av Ingesunds Folkhögskola. Första terminen fokuserar på att ge de studerande verktygen för att utvecklas till första klassens projektgörare. Terminen kommer att innehålla grundläggande och fördjupande workshops och föreläsningar inom projektteori (flerstegskurs), marknadsföring (traditionell & gerilla), ekonomi (flerstegskurs), kreativa processer & handlingsplaner, ledarskap (flerstegskurs), gruppdynamik (flerstegskurs), jämställdhet och coachning. Under terminen kommer 3 projekt av varierande storlek att genomföras.

Termin två fokuserar mer tydligt på praktiskt arbete och domineras av de större projekt som de studerande antingen får via projektbeställare eller genomför från egen idé till slutprodukt. Terminen kommer också att innehålla specialiserade workshops inom bland annat Grönt arrangörskap, Mediaträning, Grafisk verkstad och Kulturpolitisk påverkan men även fördjupande workshops inom höstterminens ämnen.

Tredje och avslutande terminen är en ren praktiktermin där de studerande får praktisera inom valfri organisation och/eller projekt i Sverige eller utomlands. Tidigare team på Galaxen Creative har bland annat varit i Shanghai, Ghana och Göteborg.

Vilka jobbar vi med?
Galaxen Creative har ett stort kontaktnät i branschen runt om i Sverige och vi jobbar varje år med ett antal av Sveriges absolut främsta personer och organisationer inom området.
Vi samarbetar bland annat med:
Plural, Studiefrämjandet, XNSE, Mojo Hearbeat, Världens Barn, TUK, Unga Teaternätet/ATR och Arvikafestivalen.

Livet efter Galaxen Creative
Efter tre terminer på Galaxen Creative är du utbildad projektledare och har fått verktygen för att jobba inom en bransch som ständigt förändras och utvecklas. Du har skaffat dig ett ovärderligt kontaktnät inom branschen och genom de projekt du genomfört under utbildningen gjort ditt namn känt bland framtida arbetsgivare.
Exempel på fem tidigare studerande på Galaxen Creative:

Hanna Olsson, team 2, numera huvudansvarig på Arvikafestivalen.

Siri Öhman, team 2, numera utbildningsansvarig Creative Feminism.

Thobias Johansson, team 4, numera frilansande DJ och producent i Berlin. Jobbar på Soundcloud.

Kristin Johansson, team 2, numera anställd på Studiefrämjandet.

Markus Olzon, team 3, numera huvudarrangör av synth- och hårdrockskryssningen Das Boot.

Learning by doing
Utbildningen bygger på pedagogiken "learning by doing, learning by reflection, learning by burning". I praktiken innebär det mycket eget jobb och regelbundna nedslag för att reflektera över lärprocess och resultat. Vi kombinerar det med gästföreläsare för att förankra det teoretiskt och du coachas kontinuerligt av proffesionella handledare och specialister.

Utbildningens inriktning har fokus på vad vi kallar kreativ projektledning. Denna metod syftar till att hela tiden utmana det klassiska projektledarskapet genom kreativa processer, gruppdynamiska övningar och praktiskt arrangörsskap. En av de viktigaste grundbultarna i det pedagogiska upplägget är den praktiska erfarenheten de studerande får genom att ständigt utmanas av nya projekt och situationer. Vi jobbar ständigt utifrån metodiken att aktivitet föder kreativitet.
 
Vilka söker vi?
Tre egenskaper som du inte klarar dig utan på Galaxen Creative är: Driv, vilja och ambition.

Vi vill ha folk som gillar när det händer, som ser till att det händer, som vill påverka och förändra, göra bättre och göra mer. Erfarenheter är ett stort plus men inget krav för att bli en effektiv, kreativ och framgångsrik projektledare.

I urvalsprocessen letar vi efter att sätta samman ett dynamiskt team av personer med olika kvaliteter och från olika bakgrunder.

Ansökan
Ansökan kan göras via ett formulär som du kan ladda ner HÄR
Till ansökan ska ett personligt brev bifogas. Utifrån detta kommer vi att ta ut de personer vi vill se mer av till en antagningsworkshop som kommer att hållas i maj.
Deadline för ansökan är 15:e april 2009.