Vecka fyra - Team fem

Team 5 är inne på fjärde veckan och har stadgat sig på kontoret. Klockan 08:55 idag landade tre svarta kuvert hos tre projektgrupper innehållandes tre projekt som ska utföras på fyra veckor.

Projekten är följande:

Pimp My House
- Att konceptuellt skapa en ny image kring kulturhuset Ritz i Arvika. Projektet är beställt av kulturhuset Ritz genom Jonas Hallberg. Projektgruppen består av Johnny Mattsson, Linda Forså och Mattias Carlsson.

Världens Barn - Att skapa ett event och höja statusen på insamlingen till Världens Barn. Projektet är beställt av Radiohjälpen/Världens Barn genom Lennar Rönning. Projektgruppen består av Sverker Lindeberg, Erik Malm och Jakob Molander.

Let's rock that Dagcentral - Att ta in kreativitet, aktivitet och kultur till personer och platser dit dessa element sällan når. Projektet är beställt av Galaxen genom Jonas Nilsson. Projektgruppen består av Elin Larsson, Ewelina Fransson, Bo Jenner och Emelie Envall.

Projekten kommer att löpa under perioden 22/9 - 19/10. Följ händelserna i projektet här på Galaxen Creative-bloggen!

En röjig start för Team 5

Vi fick en fin början på utbildningen och det första pilotprojektet är nu avklarat. Det har varit relativt fritt från motgångar men med vissa undantag, som t.ex. trumsetet vilket det verkade vila en förbannelse över.



Vi började veckan med att spåna galna idéer kring olika arrangemang. Jens och Jens från Plural kom och peppade upp oss till topp och skruvade våra hjärnor till max. De berättade om sina erfarenheter och lät oss genomföra olika kreativitetsövningar. Efter en och en halv dags workshop så hade vi kommit fram till ett tema och börjat arbeta med planeringen.



Vi beslutade att göra en klubb i jazz- och rockabilly-anda med en rökig och riktigt skön stämning. Jakten på ett rockabillyband kunde börja! Det skulle visa sig vara en utmaning att boka ett band som kunde tänka sig spela för den budget vi hade. Ytterligare en svårknäckt nöt var att fixa en DJ som kände sig bekväm med att spela musik i 40/50/60-talsstuk.







När fredagen närmade sig och det verkade gå allt trögare att fixa musiken fick vi till sist tag på ett band vid namn Wild Rooster. De rockade Ritz och verkade aldrig vilja gå av scenen. Kvällen inleddes också av ett schysst jazzband från Ingesunds Musikhögskola, och det var en avslappnad men peppad stämning.

Sammanfattningsvis kan vi väl säga att kvällen bestod av ett jävla röj!

Över och ute  //Emelie, Linda, Jakob, Johnny och Mattias



Club Creative!

Fredagen den 12:e september öppnar Arvikas första klubb i äkta 50-talsanda på Ritz (Hamngatan 10-12). Club Creative är en rökig gangstermiljö fylld med jazz, swing och rockabilly. I den trånga lokalen kommer manliga kvinnor, kvinnliga män, hårt arbetande industriarbetare, smågangsters, rödvinsdrickande konstnärer och gräddan av stadens nöjesfolk att flockas.

Och du är välkommen!

Club Creative öppnar 19:00 och stänger 02:00 (Gratis innan 22, sedan 50 riksdaler)
Mellan 19 - 21 finns buffé uppdukad och fram till 22 är det billigare i baren.
Live: 20:00 MATTAJ (jazz) 22:30 Wild Rooster (rockabilly,lyssna här)

Galaxen Creative High Five

Galaxen Creative Team 5 har gjort sin första vecka på utbildningen och framtiden ser oerhört ljus ut.
Veckan innehöll bland annat...

...ett fyra timmars middagsprojekt som toppades med beatbox i toppklass, klassisk femkamp och 4 liter vaniljsås

...stadsvandring med Arvikas egna historieexpert Jan Sandström.

...en vandring ut i skog och mark för att bygga sociala kontakter, laga mat, sätta mål och förundras över mystiska hundskall mitt i natten

...personliga presentationer och limerickbattle.









Ko
mmande vecka drar utbildningen igång sitt första pilotprojekt som kickas igång genom en två dagars workshop i grundläggande arrangörskunskap (tidsplanering, marknadsföring och finansiering) och idégenerering.
Workshopen görs av Plurals rikscoacher Jens Petersson Berger och Jens Choong.