Pepparkaksfest!

Nej, julen är inte tidig iår utan Team Charlie hade under torsdagen julpysseldag på Ingesunds Folkhögskola. Det bakades pepparkakor så till och med jultomten skulle bli avundsjuk. Utöver pepparkaksbak så bjöd dagen på syverkstad där det med hög dos av kärlek tillverkades ett par Arvikafestivalen-inspirerade tomtemössor.

När vi blivit helt vimelkantiga av julpyssen så tog vi en break och åkte ut till Långvak där Arvikafestivalen har sitt lager. Väl framme så rotades och klättrades det över alla möjliga olika festivaltillbehör för att finna det vi var ute efter; Partytält,Gräsmattor och en stor kartong med merchandise. Efter en snabb visit på kontoret åkte vi tillbaka till Ingesund och fortsatte baka och baka och baka och baka och...

Bild från Team Charlies pysseldag på Ingesund

Schema!

Kom ihåg!


Peppa alla du känner att anmäla sig och komma på tinget! Ni är välkomna!

Misch Masch Mezzengers will äntra scenen!

LEE har bokat ett tufft band till festen som kommer hållas i samband med Vardagsrebell-lägret. De heter Misch Masch Mezzengers och spelar klezmer. Kul tycker ni. Kul tycker vi!



Vi förstår att ni vill tjuvlyssna på bandet så att ni kan låtarna utantill när ni ser dem. Bra. Gör det här.

Utöver att ha bokat band så har vi fixat en konferencier till festen i form av förra årets vardagsrebell. Hurra! Kan detta bli annat än succé? Nej! Så boka fort tåg till Stockholm och kom och var med oss!

Still alive!

Team Charlie jobbar på för fullt, skam den som ger sig!

Gruppbild

Vi har börjat räkna ner dagarna till genomförande på våra fingrar , snart är det bara en hand kvar!!
Snart dyker vi upp i en stad nära dig (eller i alla fall om du bor i närheten av det trevliga städerna Karlstad, Stockholm och Göteborg).

Om inte annat ses vi  i sommar!!

Galaxen Creative  ♥ Arvikafestivalen

Team LEE 5.1 is nailing it!

Hallå bloggen!

Arbetet fortskrider i ett rasande tempo i fabriken L.E.E 5.1.
Trots en massa workshops och föreläsningar denna vecka har vi hunnit med en hel del.  Vi har  spikat 4 grymma workshops till vårat läger vardagsrebell; Nina Lugn kommer med sina 30 års erfarenhet inom gatuteater vara en stor kunskapskälla för våra törstande deltagare, Ludde och Kajsa från Kakaboomkakaboomkakaboom kommer ha en workshop i clown och akrobatik. Studio total kommer visa hur man med små medel ändå kan få grym uppmärksamhet, detta genom gerillamarknadsföring. Sist men inte minst kommer Dag Andersson visa hur man snabbast tar sig fram på gatan, detta genom att lära ut sina Parkour skills.
Sedan tidigare har vi också Peacequest  och Rädda Världen  som föreläser om hur man kan göra jorden till en lite bättre plats att leva på.

Det kommer bli delikat och varierad kost, och en hejdundrande fest. Ett  sanslöst bra läger helt enkelt!


Det kostar endast 200 kr att delta på lägret, så anmäl dig nu på : [email protected] 
Här kan du läsa mer om Vardagsrebell
Här kan du läsa mer om Gatuteaterns Dag

Vardagsrebell och Gatuteaterns Dag ett samarbete mellan Unga Teaternätet, Studiefrämjandet och Galaxen Creative

Missa inte!

Charlies Turnéplan

kodnamn Charlie består av jakob molander,Mattias Carlsson, Bo Jenner och Ewelina Fransson

Team Charlie, a.k.a. grupp 5.2 har fått i uppdrag av Arvikafestivalen att marknadsföra julkampanjen för Arvikafestivalen och därmed även aktivera minst 900 pers i tre städer i Sverige. Under tiden som hittills varit har vi ringt runt en hel del och suttit i en massa gruppmöten. Vi har bestämt var vi kommer att vara och vi kommer att börja i Mitt i City i Karlstad. Sedan drar vi till Stockholm och är på Sergels torg och eventuellt Centralstationen under tre dar. Och så avslutas turnén i Göteborg under helgen på Järntorget med dunder och brak.


Vad ska vi då göra under vår lilla turné?


Jo vi ska promota och marknadsföra Arvikas profil och utforma ett litet festivalcamp bestående av låtsasgräs, gula & svarta tält, en festivalflagga, bord och solstolar - allt för att få in festivalkänslan. Vi glömmer inte att ta med oss dator så alla kan inhandla sin festivalbiljett på plats. Där kommer vi ha lite rebusar och klurigheter att glädjas åt och kluras på under julhelgen, vilket i slutändan kan leda till ett grymt pris. Vi kommer vara i tre städer under dagarna 1-7 december, veckan då även Arvikafestivalens nya hemsida släpps.



Team Charlie som är vårt kodnamn på gruppen innehåller Bo Jenner, Ewelina Fransson, Jakob Molander & Mattias Carlsson

Välkomna!

!

Galaxen Creative Team 5

Bättre sent än aldrig brukar man säga. Här är Galaxen Creative Team 5 i äkta kompiskortsformat.


Bo Jenner                Elin Larsson              Emelie Envall


Erik Malm                Ewelina Fransson     Jakob Molander


Johnny Mattsson     Linda Forså               Mattias Carlsson


Sverker Lindeberg

lugn i kaos

Team LEE 5.1 jobbar och går på. De känner att de kan finna lugn blad kaoset och fokusera på vad som behöver göras, t.ex. göra flyers, boka workshops, styra upp lokal och göra om dokument till A5-format (okej, dokumentomformateringen går det så där med...).

Gruppen är glad och två tredjedelar av den är förväntansfulla inför resan till hufvudstaden där de ska träffa diverse viktiga personer för projektet och kolla på lite olika lokaler. De kan knappt vänta på att tåget ska avgå ikväll.

Skolfoto

Idag blev eko-rummet fotostudio och inom kort kommer bilder på det grymmaste och snyggaste projektledarutbildningen upp på bloggen!


LEE* höjer tummarna vid blotta tanken på´t!

LEE har som grupp 5.1 fått i uppdrag att ordna Gatuteaterns dag (GTD) i Stockholm helgen den 5-7 december. Det kommer bli den tuffaste helgen i mannaminne med gatuteater i alla dess former och några till; fyrkantigt, rakt, snirkligt, spetsigt, inåt, utåt... o.s.v. i all framtid.

Så fort gruppmedlemmarna tänker på denna underbara helg sträckes direkt 6 tummar fram, tänderna visas i stora leenden och några ögon går i kors. Det är fantastiskt! Vi kan knappt vänta på att tiden ska gå!

Dock kan vi inte sitta med tummarna i vädret hela dagarna utan måste använda dem till att knappra fram olika mejl och dokument på datorn, trycka fram telefonnummer på mobilerna och hålla i besticken när vi äter så att vi får i oss näring och orkar veckorna igenom. Det känns tip top!

Det kommer bli fint! Det kommer bli fint som snus!
(för ickesnusare blir det fint som vad som helst annan fint. your pick!)


*LEE är projektgtuppens namn och är helt sonika de första bokstäverna ur samtliga gruppmedlemmars namn; Linda; Emelie, och Erik. Mycket fiffigt!

Allt du vill är på riktigt!


Nu har arbetet med plurals genom tidernas bästa höstting startat. Det kommer att bli en hejdundrande festhelg 5-7 December och vi hoppas att alla inser hur värt det är att vara medlem i plural och därmed kunna ta del av denna. Det är enkelt att bli medlem på plurals hemsida www.plural.se och får då tillgång till ett fantastiskt kontaktnät, bli medlem! Vi i projektgruppen har delat in arbetsuppgifterna och har nu fullt upp fram till December. Boka föreläsningar, liveband, fixa pyssel och ordna med mat osv. Gruppen har ett skönt lugn men en otrolig arbetsvilja och vi kommer kunna göra stordåd. Här kommer vi!

Projekt 2

Imorgon, måndag 3/11, påbörjar Galaxen Creative Team 5 sin andra längre projektperiod under hösten. I fem veckor kommer de att jobba med projekt beställda av organisationer med ett nationellt upptagningsområde. Detta betyder att projekt också kommer att genomföras på nationell nivå.

Det kommer att krävas större uthållighet, struktur, energi och känsla för kvalitet på så väl resultat som process från samtliga.
Det kommer att vara viktigare än någonsin att jobba tillsammans som en grupp, se styrkor istället för svagheter och lösningar istället för problem.


Beställda projekt

Projektnamn: Höstting
Projektbeställare: Plural (hemsida)
Kort bakgrund: Hösttinget är en nationell träff för Plurals medlemmar och är Plurals inspiration- och utbildningsdagar. Hösttinget har även ibland varit en träff där vi har initierat många av våra kulturpolitiska kampanjer. Den mest framgångsrika kampanjen var Kulturelitkampanjen 2005 då Plural för första gången delade ut kalkonpriset ”Kulturelitpriset” till Dramatens chef, Staffan Valdemar Holm.
Galaxen Creative har anlitats för att planera och genomföra ett Höstting som ska ge arrangemanget ett uppsving kvalitets- och besökarmässigt.
Projektgrupp: Elin Larsson, Sverker Lindeberg, Johnny Mattsson

Projektnamn: Gatuteaterns Dag
Projektbeställare: Unga Teaternätet (hemsida)
Kort bakgrund: Gatuteaternsdag (förkortat GTD) är ett arrangemang som syftar till att återta det offentliga rummet och fylla det med scenkonst mitt i konsumtionens julrush.Tanken med Gatuteaternsdag är att sprida medvetenhet om gatans betydelse genom att fylla den med alternativa utryck.
Galaxen Creative har anlitats för att planera och genomföra Gatuteaterns Dag '08.
Projektgrupp: Emelie Envall, Erik Malm, Linda Forså


Projektnamn: Arvikafestivalen and the Golden Ticket
Projektbeställare: Arvikafestivalen (hemsida)
Kort bakgrund: GC har fått i uppdrag att marknadsföra eventet ”Arvikafestivalen and the Golden Tickets” i tre svenska städer. P g a sekretess kan vi inte gå ut med mer information om projektet.
Projektgrupp: Bo Jenner, Jakob Molander, Mattias Carlsson, Ewelina Fransson




Följ arbetet med projekten och mycket annat från Galaxen Creative här på bloggen.